image

Hoe kan ik mijn voetbal schieten verbeteren?

Ben je een voetbalfan en vraag je je af hoe je elk schot kunt laten tellen? Als je nooit schiet, zul je nooit scoren. Maar hoe durf je en vooral, hoe richt je? Hier zijn een paar tips om je te helpen je schot in het net te krijgen!

Tips om je voetbalschoten te verbeteren

Let op de positie van de keeper: heeft hij ruimte voor je overgelaten?

Oefen met reageren zodat je snel beslissingen kunt nemen. Hoe langer je wacht met schieten, hoe meer ruimte je je tegenstanders geeft om te counteren. Je moet leren om de techniek te bepalen en toe te passen die het beste bij de situatie past.

Training om je slagtechniek te verbeteren

Er bestaan hier geen wonderen: gewoon oefenen. Een schot vanaf de zijkant is misschien nauwkeuriger, maar een schot met een goede baan zal meer kracht hebben om het net te raken.

Hoe bereik je dat? Hier zijn een paar belangrijke tips:

 • Plaats je voet goed voordat je de voetbal schiet.

 • Houd je hoofd naar beneden en je ogen gericht op de bal als je schiet. Je moet je zoveel mogelijk op het moment concentreren. Houd je lichaam goed boven de bal.

 • Geef niet toe aan paniek, de stress van de wedstrijd en de fans. Houd je hoofd koel zodat je je bewegingen kunt controleren en nauwkeurig kunt mikken.

De verschillende schiettechnieken voor doelpunten in voetbal

 • Schiet over de breedte van het veld in plaats van hoog: je hebt meer kans op een afbuiging die de keeper pijn doet.

 • Naar beneden schieten: het is moeilijker voor keepers om schoten vanaf de grond te raken, omdat ze moeten duiken of knielen. Het is makkelijker voor ze om te springen om een bal op hun hoogte te stoppen, maar veel kostbaarder om te hurken op de grond.

 • Schiet over de keeper heen: het is moeilijker voor ze om deze schoten vast te houden en het betekent dat ze de bal terug kunnen spelen naar een andere aanvaller.

Hoe scoor je elke keer doelpunten?

Heb je je ooit afgevraagd of er een strategisch punt is in een voetbaldoelpunt? Een plek waar de bal er bijna altijd ingaat? Volgens een onderzoek zijn ballen die in de linkerbovenhoek van het net worden geschoten het meest effectief.

Er is misschien geen ideale plek, maar een recent onderzoek heeft gekeken naar waar doelpunten het vaakst in het net worden geschopt .

Hier zijn de resultaten van dat onderzoek:

 • Linksboven: 8
 • Bovenaan gecentreerd: 4
 • Rechtsboven: 5

Zoals je kunt zien, betekent hoog schieten dat je een vrij laag percentage punten hebt.

 • Midden links: 7
 • Midden: 8
 • Rechts midden: 6

Hoewel je meer kans hebt om te scoren als je in het midden schiet in plaats van bovenaan, zijn de kansen niet altijd beter.

 • Linksonder: 22
 • Middenonder: 21
 • Rechtsonder: 19

Maximaliseer je scoringskansen door op de juiste plek te mikken

Feit is dat 62% van de doelpunten op de grond werd gemaakt. Dit is logisch, want het is erg moeilijk voor keepers, vooral lange, om op de grond te komen. Het is veel makkelijker en natuurlijker voor ze om te springen.

Bovendien, als je naar de statistieken kijkt, werd 67% van de doelpunten gemaakt in de hoeken tegenover 33% in het midden. Als je de twee statistieken combineert en naar de benedenhoek schiet, zou je een veel hoger slagingspercentage moeten hebben om doelpunten te maken.

Zoals met elke voetbaltechniek, moet je oefenen als je je schietprestaties wilt verbeteren. Gelukkig zijn de technieken die gebruikt worden voor het schieten vergelijkbaar met de technieken die gebruikt worden voor het passen. Je kunt dus twee essentiële voetbaltechnieken tegelijkertijd ontwikkelen.

Maar het belangrijkste is om het te proberen, met andere woorden, als je het doel ziet: schiet!

Dit laatste advies is het belangrijkste: je mist 100% van je schoten als je het nooit probeert. Daarom moet je leren om de kleinste kans te grijpen. De enige manier waarop deze tips je kunnen helpen beter te presteren, is door ze in de praktijk te brengen op het veld.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.