image

Golfvoet: een originele activiteit die het uitproberen waard is!

Footgolf is een echt fenomeen dat elk jaar nieuwe fans aantrekt. Deze ongewone sportactiviteit houdt het midden tussen voetbal en golf en vereist precisie, kracht en concentratie. Footgolf is toegankelijk voor iedereen en kan worden gespeeld op prachtige golfbanen of voetbalvelden. Ontdek deze originele en leuke sport en probeer het nu!

Wat is footgolf?

Footgolf is een precisiesport die buiten op een golf- of voetbalterrein wordt gespeeld. Net als een voetballer is het de bedoeling van elke speler om een voetbal in de verschillende gaten (of doelen) te schoppen die verspreid liggen over parcours die meerdere hectaren kunnen beslaan. De gaten zijn natuurlijk groter dan die voor een golfbal, met een diameter van ongeveer 55 centimeter.

In competities is het, net als bij traditionele golfers, de bedoeling om het parcours met zo min mogelijk slagen af te leggen om te winnen. Zoals bij elke golfer is voor het eerste schot kracht nodig. Precisie, techniek en concentratie zijn vervolgens vereist om golf foot te spelen. Footgolf is in 2009 in Nederland ontstaan en trekt steeds meer spelers aan.

Het spel wordt nu op internationaal niveau bestuurd door de Footgolf Association (IFGA) en op nationaal niveau door de Association Française de FootGolf (AFFG ). De AFFG is opgericht in 2013 en organiseert een aantal competities, waaronder recreatieve toernooien en de Franse kampioenschappen. De AFFG heeft nu meer dan 5.000 leden en ongeveer dertig clubs in heel Frankrijk. Je vindt bijvoorbeeld footgolfclubs in Reims, Orléans, Nice en Marseille. Er zijn ook footgolfclubs in Straatsburg, Lyon, Nantes en Parijs.

Wie kan er footgolfen?

Footgolf heeft het voordeel dat het voor iedereen toegankelijk is! Ongeacht je leeftijd of je niveau van voetbal of golf, het is een leuke en originele activiteit die je met familie of vrienden kunt beoefenen. Footgolf heeft voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een leuke nieuwe sport voor vrije tijd of competitie.

Bovendien kan footgolf in de open lucht worden gespeeld, op een voetbalveld of in de rustige, groene omgeving van een golfbaan. Deze activiteit is ook erg populair bij bedrijven die op zoek zijn naar een verrassende teambuildingoplossing om de cohesie onder het personeel te bevorderen. Footgolf wordt ook vaak gespeeld door leden van voetbalclubs, bijvoorbeeld tijdens trainingen aan het einde van het seizoen. Deze sport brengt mensen niet alleen samen, maar is ook een uitstekende manier om te werken aan de nauwkeurigheid van korte passes en lange ballen.

De complete uitrusting voor footgolf

Voor footgolf heb je heel weinig uitrusting nodig. Om te footgolfen heb je alleen een voetbal en verschillende doelen met genummerde vlaggen nodig (als je geen gaten kunt graven op de baan). Elk doel heeft een metalen structuur om het op de grond te houden, ongeacht de weersomstandigheden. Om het je gemakkelijk te maken om te voetballen, bieden we complete kwaliteitskits aan, inclusief een transporteerbaar doel en vlag.

Deze sets zijn afzonderlijk verkrijgbaar, maar ook in sets van 3 doelen of 10 doelen voor footgolf. Footgolf is een snelgroeiende sportactiviteit, leuk en toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. Een paar doelen en vlaggen is alles wat je nodig hebt om het gemakkelijk te spelen, of het nu op een golfbaan of een voetbalveld is. Kom meer te weten over footgolf bij een van de vele Association Française de FootGolf clubs in heel Frankrijk!

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.