image

Voorbeelden van voetbaltraining per categorie

Wist je dat training minstens 50% uitmaakt van de dagelijkse training van een voetballer? Of je nu amateur of professional bent. Ben je op zoek naar constante verbetering? Verwaarloos je training dan niet.

Maar hoe weet je zeker dat die is aangepast aan de juiste leeftijdsgroep?

Een goede structuur binnen de club waar je speelt, een goede coach en waarom niet een technische staf die het team dagelijks begeleidt, zijn essentieel voor de vooruitgang van de spelers. Maar je hebt ook een goede infrastructuur en goede sportuitrusting nodig, zodat je in de best mogelijke omstandigheden kunt werken.

Het is essentieel om je trainingsstijl aan te passen aan de leeftijdsgroep waarmee je werkt.

Dus hier is een gids met trainingsadvies voor verschillende categorieën spelers, met 5 essentiële producten om je te helpen de klus te klaren. Onze teams van experts in innovatieve velduitrusting zijn zich hier terdege van bewust en hebben een breed scala aan sportproducten ontworpen die even gevarieerd als innovatief zijn, ontworpen om je te helpen vooruitgang te boeken en bovenal tegen uiterst aantrekkelijke prijzen.

Voetbaltraining voor U7 en U9: spelenderwijs een technische basis leggen

De categorieën U7 en U9 zijn voor jonge spelers die net beginnen met voetbal. Ze ontdekken de sport, de regels, de coaches en hun teamgenoten. Natuurlijk staat het plezier voorop, want kinderen hebben tijd nodig om veel dingen tegelijk te verwerken. Natuurlijk is dit ook de tijd waarin kinderen het meest waarschijnlijk hun psychomotorische vaardigheden ontdekken en ontwikkelen.

Als coach moet je voor je voetbaltrainingen :

 • focus op spel: speel veel spelletjes, geef de spelers de ruimte en laat ze zoveel mogelijk ballen aanraken om er vertrouwd mee te raken.
 • Begin de eerste 3/4 jaar met het leggen van een solide technische basis door ze de klassieke controle-pass te leren. Indien mogelijk, verwerk een nieuwe sportregel in elke trainingssessie.
 • En ten slotte, door middel van leuke spelletjes, minicompetities met slaloms, races en sprongen om hun motorische vaardigheden en coördinatie te ontwikkelen .

5 must-have artikelen voor je voetbalclub

 • De ballenwagen, om de coach te ontlasten en vooral om regels op te stellen voor het opruimen aan het einde van de sessie. Ja, want sport is ook de leerschool van het leven.

Voetbaltraining voor U11 en U13: specifiek werk

In de categorieën U11 en U13 kunnen coaches langzaam beginnen met het bijbrengen van competitieve waarden. De jongeren beginnen ook een meer competitieve geest te ontwikkelen en de coach zal beginnen te praten over tactische aspecten van het spel en de positionering en beweging van spelers op het veld.

De coach zal ook beginnen met het gebruik van meer specifieke trainingsapparatuur en het doel zal zijn om de fysieke conditie van de jonge spelers te verbeteren door middel van intermitterende uithoudingsvermogen- en aerobe oefeningen.

Tot slot zullen we ook steeds geavanceerdere coördinatieoefeningen doen om alle fysieke kwaliteiten te ontwikkelen die nodig zijn om verder te komen, zoals :

 • evenwicht
 • snelheid
 • uithoudingsvermogen
 • ontspanning
 • coördinatie.

Top 5 beste Netsportique producten voor deze categorieën:

 • De stopwatch om de eerste duur- en snelheidsoefeningen te starten

Voetbaltraining voor U15 en ouder: welke tactiek moet je toepassen?

De U15-categorie markeert echt een keerpunt in de sportcarrière van een jonge voetballer. Het is zeker de periode waarin de vooruitgang het snelst gaat. Niet in de laatste plaats omdat de fysieke veranderingen die de adolescentie met zich meebrengt spelers in staat stellen verder vooruit te kijken in hun zoektocht naar vooruitgang. Het is ook de tijd waarin je de meeste techniek leert, en op die leeftijd ben je in staat om een groot aantal elementen vast te houden en te assimileren, waarbij zenuw- en neuronale verbindingen zich snel ontwikkelen.

De coach zal een wedstrijdtactiek volledig implementeren, die de spelers moeten respecteren dankzij tactische trainingssessies. De coach zal een spelstrategie moeten aanpassen en aannemen op basis van de belangrijkste kenmerken van zijn team:

 • Als hij dominante aanvallende spelers heeft die de bal levend maken, zal hij ongetwijfeld een aanvallende strategie moeten volgen.
 • Aan de andere kant, als hij een meerderheid aan spelers heeft die weten hoe ze moeten verdedigen, zal hij een defensieve strategie moeten hanteren. Dit alles afhankelijk van de tegenstander.

Het is ook de eerste keer dat je kunt beginnen met transformeren en proberen lichamen enigszins te optimaliseren door ze te modelleren met behulp van lichaamsgewichttraining.

De 5 essentiële sportuitrustingen voor deze categorie:

 • Medicijnballen om je lichaam vorm te geven en tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen te werken
 • Het mini-reboundnet om je reactievermogen en balcontrole te perfectioneren

Pro voetbaltraining: alle veldbenodigdheden

Eerst en vooral is het belangrijk om te onthouden dat professionals elke dag trainen, soms zelfs twee keer per dag, dus het is gemakkelijk te begrijpen waarom het van vitaal belang is om kwaliteitsvolle sportuitrusting te hebben. Professionele voetballers gaan vooruit door herhaling van bewegingen en acties, dus hebben ze sportuitrusting nodig die lang meegaat.

Als je eenmaal een profvoetballer bent en de leeftijd van 23 bent gepasseerd, boek je geen vooruitgang meer op het gebied van technische psychomotoriek. Maar waar de rol van de coach cruciaal is, is datje je spelers altijd kunt helpen om vooruitgang te boeken vanuit tactisch en mentaal oogpunt. De rol van dokters in het voorkomen van blessures, van assistenten en staf in het voorbereiden van trainingen en van de mentale coach in het voorbereiden van wedstrijden is extreem belangrijk!

Het verschil kan ook worden gemaakt als het gaat om fysieke fitheid. Elke professionele speler moeteen onberispelijk fysiekhebben, wat betekent dat hij uren in de sportschool moet doorbrengen.

De 5 sportuitrustingen van Netsportique die zijn ontwikkeld voor voetbalprofessionals:

 • Onze ballenwerpers om de meest behendige voor het doel te zijn!

Samenvatting van de belangrijkste punten van voetbaltraining per leeftijdscategorie

 • Het maakt niet uit welke leeftijdsgroep je probeert te verbeteren, het is belangrijk omde fysieke belasting zo veel mogelijk te individualiseren, omdat iedereen andere behoeften heeft. Daarom is het belangrijk om aan het begin van het seizoen een duidelijk plan op te stellen met groepen van verschillende niveaus om aan het fysieke aspect te werken.
 • Wat hettechnische aspect betreft, is het een slimme mix van balbezit in kleine ruimtes, tactiek, lang spel, luchtspel, oefeningen voor het doel en, bovenal, het aanpassen van de oefeningen aan de positie, omdat elke speler meer of minder specifieke kwaliteiten nodig heeft afhankelijk van de positie die hij inneemt op het veld.

  Onthoud dat door zo dicht mogelijk bij de behoeften van de spelers te staan en dankzij hun ervaring en kennis, de teams van Netsportique in staat zijn om sportuitrustingen te leveren voor alle trainingsniveaus, tegen onverslaanbare prijzen.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.