image

Hoe word ik sterker in voetbal? 17 tips

Wil je als voetballer je prestaties tijdens wedstrijden in het weekend aanzienlijk verbeteren? Wist je dat in werkelijkheid 80% van je training doordeweeks plaatsvindt en dat wedstrijden maar 20% van je succes uitmaken? Hier zijn 17 belangrijke punten om uit te leggen.

Hoe kun je een betere voetballer worden op jouw niveau?

Je hoeft niet alles te hebben wat de profs hebben om hun prestaties te verbeteren. Elke dag beter worden hangt af van je doorzettingsvermogen en toewijding.

Het opzetten van een echte dagelijkse routine, met goede gewoontes, neemt 80% van je tijd in beslag, de overige 20% speel je tijdens de wedstrijd. Het is aan jou om vertrouwen te hebben in je capaciteiten en in je training, zodat je je niet uit balans laat brengen door je tegenstanders.

Wat je conditie of middelen ook zijn, het resultaat van je prestaties in het weekend zal gelijk zijn aan de inspanning die je doordeweeks hebt geleverd.

Er staan geen wonderrecepten in dit artikel, alleen blijvende oplossingen: door een reeks stappen en gewoontes op te volgen, zul je je prestaties in wedstrijden aanzienlijk verbeteren. Hier is ons advies over voetbal.

1. Toon discipline

Om ergens in te slagen, moet je gedisciplineerd zijn. Er is altijd een discussie in het voetbal dat discipline belangrijker is dan talent, of dat talent belangrijker is dan discipline. Om voetbal te spelen heb je beide nodig. Maar als je niet veel talent hebt, maar wel veel meer discipline dan andere spelers die meer talent hebben, dan word je uiteindelijk een betere speler.

Ongedisciplineerde teams komen nergens. Het heeft geen zin om te proberen in het weekend beter te spelen als je niet bereid bent om er moeite voor te doen. Ga op tijd naar al je voetbaltrainingen en train zoals je gezegd wordt, en je zult betere resultaten zien.

2. Blijf gemotiveerd: weet "waarom" je het doet

Zoals met alles moet je weten waarom je het doet. Waarom train je elke dag hard? Het is niet genoeg om te zeggen dat je in het weekend beter wilt spelen, je moet ook iets willen dat nog verder gaat. Wat wil je in de toekomst worden als voetballer?

Je waarom visualiseren is iets dat je gemotiveerd houdt. Meestal als mensen hun motivatie verliezen om iets te doen, is dat omdat ze vergeten zijn waarom ze begonnen zijn. Als je in het weekend beter wilt spelen, is dit iets wat je vanaf het begin moet doen.

3. Organiseer je en wees rigoureus in je training

Plan je week van tevoren:

 • Welke dagen en tijden heb ik voetbaltraining?
 • Wat doe ik nog meer naast het voetballen?
 • Hoe breng ik elke dag door?
 • Wat kan ik doen om mijn tijd beter in te delen en zo goed mogelijk op de training aan te komen?
 • Neem ik de tijd om goed te eten en te rusten?

Op dagen dat je geen training hebt, wat kun je dan in je vrije tijd doen om een betere speler te worden? Visualiseer de taken die je elke dag gaat uitvoeren.

5. Eet goed: creëer goede gewoonten voor en na de training

Voor de topatleten van vandaag is goede voeding geen extraatje, maar een noodzaak. Als het niet goed wordt beheerd, kan het je op een aanzienlijk nadeel zetten in vergelijking met de andere spelers die er wel voor zorgen.

Als we aan gezond eten denken, denken we meestal aan saaie groenten, salades enzovoort. Dat is helemaal niet het geval, je kunt een grote stap vooruit zetten door vanaf nu gewoon drie dingen te vermijden: fastfoodrestaurants, frisdrank (drink in plaats daarvan water) en slechte suiker.

Het is belangrijk om goed te eten voor een training of wedstrijd als je beter wilt spelen - je moet je lichaam de energie geven die het nodig heeft.

Eet twee uur voor de wedstrijd of trainingssessie een uitgebalanceerde maaltijd.

6. Drink water, blijf gehydrateerd tijdens de training

Dit is een uiterst belangrijk onderdeel: goed gehydrateerd blijven, zowel tijdens als buiten de training. Als je ervoor zorgt dat je goed gehydrateerd bent tijdens de voetbaltraining, train je beter en betere training betekent betere prestaties. Zorg goed voor je lichaam, het zal je terugbetalen.

7. Een goede nachtrust om goed uit te rusten en te herstellen

De eerste activiteit die lichaamsbeweging aanvult is slaap. Studies hebben aangetoond dat het aantal uren dat je slaapt een grote invloed heeft op je sportprestaties. Door de juiste hoeveelheid rust te nemen die je nodig hebt, nemen je reactietijd, snelheid en nauwkeurigheid aanzienlijk toe in vergelijking met degenen die niet genoeg slaap krijgen.

Obesitas houdt rechtstreeks verband met een gebrek aan rust. Je lichaam verliest letterlijk vet terwijl je slaapt. Bovendien heeft een gebrek aan rust een rechtstreekse invloed op de hormonen in je lichaam. Niet goed slapen zorgt voor een hormonale onbalans in het lichaam die direct van invloed is op spiergroei en vetvermindering. Tot slot kan slaaptekort ook leiden tot depressie, gebrek aan productiviteit en slechte concentratie.

8. Crosstraining, krachttraining met zware gewichten

Gewichtheffen is een activiteit die gereguleerd moet worden. Probeer slechts twee keer per week naar de sportschool te gaan voor gewichttraining en misschien één keer per week voor gewone lichaamsbeweging.

In elk geval geldt dat hoe zwaarder je werkt in de sportschool, hoe verder je van je speeldag af moet zitten.

Als je in het weekend speelt, kun je waarschijnlijk het beste op maandag en woensdag aan krachttraining doen. Dit geeft je spieren genoeg tijd om te herstellen van deze zware oefeningen.

Bekijk ons gratis 5-weekse algemene fysieke voorbereidingsplan.

Je kunt thuis trainen met gewichttrainingsapparatuur die is aangepast aan je voetbaltraining.

9. Zorg goed voor je lichaam: geef het de juiste verzorging

Als je gaat spelen met spierpijn na de training, zul je waarschijnlijk niet presteren op het niveau dat je wilt.

Bekijk ons aanbod aan sportbehandelingen.

10. Verhoog je uithoudingsvermogen

Trainen draait niet alleen om lekker ontspannen een balletje trappen en ermee spelen. Het gaat erom je uithoudingsvermogen te trainen en je moe te voelen. Als je je uithoudingsvermogen niet traint, moet je je in het weekend niet afvragen waarom je je zo moe voelt.

Wat een voetballer een goede speler maakt, is niet dat hij één goede wedstrijd kan spelen, maar dat hij 90 minuten lang constant kan presteren. Uithoudingsvermogen is een van de belangrijkste aspecten van het spel.

11. Kwaliteit voor kwantiteit

Pas op voor overbelasting en overtraining, die je vooruitgang kunnen vertragen: train minder, maar beter. Het is niet de kwantiteit van de training die telt, maar het feit dat je beter traint. Het gaat er niet om dat je twee uur lang in een rechte lijn rent, terwijl je een intense sprint van tien minuten kunt doen die betere resultaten oplevert. Ieders succes hangt alleen af van de inspanning en de kwaliteit van je training.

12. Verleg je grenzen door thuis te trainen

Wil je de beste speler in je team zijn? Dan wil je altijd iets doen dat net iets verder gaat dan wat iedereen doet. Zoek in je vrije tijd naar oefeningen die je zelf thuis kunt doen.

Specifieke oefeningen om je uithoudingsvermogen, balcontrole, techniek, schieten, positionering, enz. te verbeteren.

13. Bouw sterke relaties op met teamgenoten

Antoine Griezmanns geheim om beter te spelen voor wedstrijden? Het enige wat hij doet is trainen, lachen en ontspannen met zijn teamgenoten nog voordat de wedstrijd begint.

Dit laat zien hoe belangrijk het is om een goede relatie met je teamgenoten te hebben. Als je je teamgenoten ziet alsof het je vrienden zijn, geeft dat je veel meer zelfvertrouwen als je op het veld staat. Vrienden zullen je altijd steunen, zelfs als je dingen verkeerd doet.

14. Leer van je fouten

Maak fouten! Dat is de enige manier om vooruitgang te boeken. Neem afgemeten risico's. Demoniseer je fouten niet, maar gebruik ze om ervan te leren.

De mensen die de meeste fouten maken, zijn meestal het meest succesvol. Het ergste wat je kunt doen is blijven nadenken over wat je fout hebt gedaan in een voetbalwedstrijd.

15. Visualiseer het spel en het veld

Een goede tip is om te proberen te visualiseren hoe absoluut compleet de wedstrijd zal zijn. Stel je voor dat je de beste wedstrijd ooit speelt. Stel je voor dat je geweldige passes geeft, snel door de ruimte beweegt, geweldige schoten neemt, enz. Visualiseer het veld waarop je gaat spelen, zoek naar foto's online. Dit zal je een beter idee geven van hoe de wedstrijd zal zijn, en je zult je zelfverzekerder en zelfverzekerder voelen.

16. Pak de avond van tevoren in voor de wedstrijd

 • Hoe laat is de wedstrijd?
 • Wanneer moet ik op het veld zijn?
 • Hoe laat moet ik eten?
 • Wat moet ik in mijn tas doen?
 • Wat moet ik kopen om gehydrateerd te blijven?
 • Hoe laat moet ik gaan slapen zodat ik goed uitgerust ben?

Dit zijn allemaal vragen die je de avond voor de wedstrijd moet beantwoorden om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

17. Tot slot, de ultieme sleutel: vertrouwen doet al het andere

De belangrijkste persoon met wie je elke dag praat, ben jezelf. Dus praat tijdens voetbalwedstrijden en trainingen tegen jezelf om jezelf te motiveren om beter te worden: "Ik kan het", "Pak de bal", "Je bent sterk en snel". Dit soort dingen tegen jezelf zeggen kan een grotere impact hebben dan je misschien denkt.

Lichaamstaal: het is belangrijker dan je denkt, de manier waarop je staat communiceert meer dan woorden. Een zelfverzekerde houding geeft je meer zelfvertrouwen en zal dat ook laten zien aan je tegenstanders.

Tot slot, een goede voetballer staat altijd klaar. Daarom heeft Netsportique de beste voetbaltrainingsapparatuur om je verder te helpen en beter te presteren in je wedstrijden. Ontwikkel je potentieel, wij helpen je graag.

Je kunt ook ontdekken hoe je je voetbalschieten kunt verbeteren of hoe je lid kunt worden van een trainingscentrum.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.