image

Hoe kom ik op een voetbalschool?

Voor veel voetballiefhebbers is aansluiting bij een trainingscentrum in hun zoektocht om een professionele speler te worden een echt doel. Onze voetbalexperts geven je hun beste advies en alle informatie die je nodig hebt om deze droom waar te maken.

Voetbalacademie: hoeveel kost het?

Hoewel de economische situatie in de wereld van het professionele voetbal op dit moment misschien buitensporig lijkt, zijn de jaarlijkse kosten voor een gezin om hun kind op een voetbalacademie te steunen niet zo hoog als je misschien zou denken.

Dit is wat trainingscentra betalen:

 • voedsel en accommodatie voor voetballers in de dop
 • betaling van reiskosten voor uitwedstrijden
 • volledige uitrusting die het hele jaar door aan de jonge leerlingen wordt verstrekt.

De ouders betalen waarschijnlijk een jaarlijkse bijdrage, die varieert afhankelijk van het prestige van het betreffende opleidingscentrum. Naast het traditionele zakgeld, maar dit alles zal in geen geval de kosten van het dagelijkse leven thuis overschrijden.

De moeilijkste kosten voor ouders en kinderen zijn vaak niet financieel, maar psychologisch/emotioneel, vanwege de afstand tot de familiale omgeving.

Rekruteren in een trainingscentrum: hoe werkt het?

Er zijn 37 voetbaltrainingscentra in Frankrijk. Er is dus veel concurrentie om je droom waar te maken. Meestal zijn het de clubs zelf die het initiatief nemen om een jonge speler aan te werven.

Om hun voortbestaan op lange termijn te garanderen, zijn clubs verplicht om positieve sportieve resultaten te behalen, dus ze weten dat dit betekent dat ze jonge voetballers moeten rekruteren die op een dag bij het professionele team kunnen komen of voor een mooi bedrag kunnen worden verkocht.

Het aantrekken van een jonge speler door een club is duidelijk een investering. Clubs hebben tegenwoordig een heel netwerk van scouts die elk weekend naar de velden gaan in de hoop het toekomstige talent van het Franse voetbal op te sporen, evenals een groot netwerk van spelersmakelaars. Je sluit je niet aan bij een trainingscentrum zoals je dat bijvoorbeeld bij een school zou doen.

Het is belangrijk voor het gezin om altijd met een vertegenwoordiger van een professionele club te praten en op je hoede te zijn voor zelfstandige makelaars die meer geïnteresseerd zijn in financieel gewin dan in de ontwikkeling van de speler.

Welke tests moeten worden uitgevoerd?

In het verleden waren de uit te voeren tests erg formeel. Er waren veel detectierondes die je moest doorlopen voordat je uiteindelijk een kans maakte om aangenomen te worden. Je moest bijvoorbeeld :

 • 50 jongleren met de voet

 • 50 jongleerslagen met de linkervoet

 • 50 jongleren met het hoofd.

Als je niet slaagde voor deze test, betekende dat automatisch het einde van het avontuur, gevolgd door verschillende fysieke en psychomotorische tests voordat je verder ging met het detecteren van echte wedstrijden.

Wat is de situatie vandaag de dag?

Tegenwoordig zijn detecties minder gebaseerd op fysieke vaardigheden. In feite was dit een grote fout in het Franse voetbal tussen 2005 en 2015, toen de beste spelers in termen van fysieke vaardigheden werden aangeworven, wat leidde tot een duidelijke daling van de technische vaardigheden. Landen als Spanje daarentegen, die bijna 6 jaar lang het wereldvoetbal domineerden, legden de nadruk op techniek.

Dus we zien een verandering op dit gebied in Frankrijk, en we gaan terug naar de essentie van voetbal door het analyseren van :

 • het vermogen om het spel te lezen
 • techniek
 • spelinzicht
 • de mentale kracht van jonge spelers om naar trainingscentra te gaan.

Hoe oud moet je zijn?

De meeste jongeren worden gerekruteerd voor trainingscentra tussen 11 en 14 jaar, maar er zijn altijd spelers die eerder of later worden gerekruteerd! Er zijn veel spelers die pas laat profvoetballer worden, nadat ze pas laat in hun leven ontdekt zijn of nadat ze herhaaldelijk zijn afgewezen.

Hoe dan ook, een van de belangrijkste deugden om profvoetballer te worden is geduld en vooral doorzettingsvermogen. De meeste grote kampioenen staan bekend om hun niet aflatende doorzettingsvermogen, ze geven nooit op en geloven in hun dromen .

In feite hebben we het over een 'droom' omdat slechts 1 of 2 spelers per generatie het maken in de professionele wereld, die een zeer competitieve omgeving is.Welk niveau wordt er van een speler verwacht?

Het is duidelijk dat je een van de beste spelers in de regio moet zijn om te kunnen deelnemen aan een trainingscentrum. In feite zijn deze cursussen gereserveerd voor de elite van het Franse voetbal en zijn ze ontworpen om de toekomstige sterren van het Franse voetbal voor te bereiden, dus je moet duidelijk een hoog niveau van praktische ervaring hebben om je bij de ongeveer twintig voetballers van jouw generatie te kunnen voegen.

Trainingscentra promoten ook waarden en principes die specifiek zijn voor de collectieve en persoonlijke ontwikkeling van spelers. Dit is een belangrijk element in de opleiding van voetbalclubs, want iedereen die faalt moet zich kunnen heroriënteren en professioneel ontwikkelen, daarom mag scholing niet uit het oog worden verloren.

Hoe schrijf je je in of word je lid van een trainingscentrum?

Als je de ambitie hebt om op een dag profvoetballer te worden en je je mentaal en voetballend sterk genoeg voelt, is de eerste stap om voetbaltrainingscentra te benaderen. Je moet ook proberen aan zoveel mogelijk trials deel te nemen. Scoutingsdagen zijn namelijk een onmiskenbaar referentiepunt voor recruiters van profclubs.

Een club is vooral op zoek naar jonge spelers die mentaal gezond zijn en met beide benen op de grond staan. Lid worden van een voetbalacademie is niet iets om lichtvaardig op te vatten, omdat het voor sommigen moeilijk kan zijn om weg te gaan van huis en van de vriendjes en vriendinnetjes die de vaste referentiepunten van een kind zijn. Het betekent ook een enorme psychologische investering en veel jonge spelers zijn hier niet op voorbereid.

Dit laat één essentieel ding zien: je moet nederig blijven en nooit het geloof verliezen in je vermogen om te slagen, zonder jezelf onder enorme druk te zetten. De familiekring is heel belangrijk om het kind onwrikbare steun te bieden.

Wat zijn de 5 beste opleidingscentra in Frankrijk?

Zoals we al eerder zeiden, wordt er aan het einde van elk seizoen een ranglijst opgesteld van de beste trainingscentra.

 1. Paris Saint-Germain staat bovenaan deze ranglijst

 2. gevolgd door Rennes,

 3. Sochaux,

 4. Lyon

 5. en Monaco.

Deze clubs hebben de 5 beste trainingscentra van Frankrijk.

Er zijn duidelijke criteria vastgesteld en het gaat niet alleen om voetbal. Er wordt rekening gehouden met de academische resultaten (Brevet des collèges, Baccalauréat, BTS) van jonge voetballers, maar ook met de kwaliteit van de infrastructuur en het aantal professionele contracten dat aan het einde van het seizoen wordt getekend.

Hoe train je om in een trainingscentrum te komen?

Om je in deze hypercompetitieve omgeving te onderscheiden van de massa, spreekt het voor zich dat training essentieel is voor een jonge speler. Om je verder te helpen, biedt Netsportique je een breed assortiment sportartikelen tegen gegarandeerd de beste prijzen. We hebben geschikte producten voor elke positie die je bekleedt op het veld, maar ook in lijn met waar je aan wilt werken als aspect van het spel.

Voor keepers :

 • Een breed assortiment reboundnetten en reactieballen om aan je reactievermogen te werken.

 • Balwerpers om aan je doellijn te werken.

 • Vrije trappen om te werken aan de gevreesde stopfases.

Voor verdedigers:

 • Slalompalen om aan de kwaliteit van je voetenwerk te werken.

 • Horden om te werken aan je afzet, essentieel voor luchtspel.

 • Grondmarkers om je tactische positionering te verbeteren.

Voor de middenvelders:

 • Hoepels om aan nauwkeurigheid te werken.

 • Balwerpers om je vaardigheid in het lezen van balbanen te ontwikkelen.

 • Ritmeschalen om aan je coördinatie te werken.

Voor spitsen:

 • Precisie schietmuren om aan de doelen te bevestigen om aan nauwkeurigheid te werken.

 • Balwerpers om je gevoel voor het doel in elke situatie te verbeteren.

 • Reboundnetten om aan balcontrole en reactievermogen te werken.

Voor alle spelers in het algemeen:Het verwezenlijken van je droom om profvoetballer te worden is een lange weg met veel concurrentie. De speler moet een stabiele gezinsomgeving hebben en tot de beste spelers in de regio behoren om een kans te maken bij een voetbalacademie. Daarom wil Netsportique je zo goed mogelijk ondersteunen in je zoektocht naar progressie door je kwalitatieve sportartikelen en materialen aan te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat je met onze producten de resultaten behaalt die je verdient en zo een extra kans maakt om je doel te bereiken.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.