image

COVID-19 en voetbalclubs: hoe kun je je spelers motiveren tijdens een lockdown?

Hoe train je om te voetballen in een kleine ruimte? Hoe kan ik mijn doelen en die van het team voor ogen houden? Zijn er oplossingen op afstand? Hier zijn een paar tips.

Voetbal trainen in je tuin: welke oefeningen kun je doen om ondanks alles toch te oefenen?

Welke voetballer in de dop heeft thuis geen voetbal? Je kunt net zo goed van de gelegenheid gebruikmaken om je voetbaltechniek te perfectioneren. Het is tijd om te oefenen:

  • Dribbelen
  • Jongleren
  • Schieten
  • Balcontrole
  • Slalom
  • enz.

Dit zijn allemaal oefeningen die je in circuitvorm kunt herhalen om je spelers vooruit te helpen. Je kunt je spelers blijven trainen door ze een reeks leuke oefeningen aan te bieden om thuis te doen. Het enige wat je nodig hebt is een voetbal.

Wat kan ik doen als ik thuis geen voetbaldoel heb?

Als je thuis geen voetbaldoel hebt, kun je er zelf een maken:

  • Als je een tuin hebt, gebruik dan twee bomen als doelpalen.
  • Als je op asfalt speelt: markeer het veld en de doelpalen met krijt. Je kunt ook twee jassen op de grond leggen of twee tuinstoelen als doelpaal gebruiken.

Maak van de gelegenheid gebruik om je tactiek te analyseren

Je kunt je tactiek verfijnen door tactische analyses uit te voeren met behulp van video's. Je kunt je commentaar naar je spelers sturen, zodat ze hun spel kunnen bijstellen zodra de wedstrijd wordt hervat. Door met hen te werken aan visualisatie, kunnen ze zich ook blijven concentreren op hun doel wanneer de wedstrijden hervat worden.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het visualiseren van een wedstrijd en concentratie de sportprestaties kunnen verhogen.

Hoe communiceer je met je voetbalclub?

  • Gebruik een goed communicatiemiddel om in contact te blijven met je spelers: Facebookgroep, WhatsApp, live video's op Facebook om hun vragen live te beantwoorden.
  • Je kunt ook de ZOOM-applicatie gebruiken, die niet gratis is, maar handig is voor het organiseren van gelijktijdige trainingssessies via videoconferentie.

Kortom, je moet gewoon vindingrijk zijn, gemotiveerd blijven en regelmatig contact houden met je team om vooruitgang te boeken ondanks de beperking.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.