image

Tennisnetten: hoe kies je de juiste?

Wil je een tennisnet kopen om je favoriete sport te beoefenen of om van je kind de toekomstige ster van het Franse tennis te maken? Netsportique geeft je al het advies dat je nodig hebt om de juiste tennisnetten te kopen, of het nu voor een club is of gewoon om in de tuin te spelen.

Hoe kies je het juiste net?

Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe je het net wilt gebruiken. Als je strenge trainingen wilt volgen om de beste te zijn in competities, moet je tennisnetten kiezen die voldoen aan de normen van de bond.

Aan de andere kant, als je niet geïnteresseerd bent in wedstrijden en tennis niet je hoofdactiviteit is, kun je netten kiezen die niet noodzakelijkerwijs aan deze criteria voldoen. Ze zijn minder duur en zullen de manier waarop je met vrienden of familie speelt niet veranderen.

De officiële hoogte van een tennisnet wordt hieronder gegeven.

Hoe hoog is een tennisnet?

Om ervoor te zorgen dat je tennisbaan voldoet aan de officiële normen van de federatie, moet je net voldoen aan bepaalde afmetingen:

  • De lengte tussen de tennispalen moet 12,70 meter zijn.
  • De hoogte moet tussen 99 centimeter en 1,04 meter zijn.
  • Het net moet ook vierkante of ruitvormige mazen hebben met zijden van 45 millimeter.

Deze standaarden zijn hetzelfde, of je nu op een gravelbaan of een indoorveld speelt. Als je klaar wilt zijn voor de Grand Slams, is dit het net dat je nodig hebt!

Hoe installeer je een tennisnet?

Om een tennisnet correct te installeren, begin je met één uiteinde van de netlus te verbinden met de paal zonder de haspel (het dode uiteinde). Vervolgens moet je een van de lussen afknippen en het afgesneden uiteinde over het wiel aan de bovenkant van de netpaal trekken. Steek het afgeknipte uiteinde in het gat in het interne oprolmechanisme en begin de slinger op te winden.

Blijf aan de slinger draaien tot het net zich op de hierboven aangegeven hoogte bevindt en herhaal de handeling op de andere paal.

Plaats ten slotte de centrale band zodat de hoogte van het net in het midden 91,4 centimeter is.

Je vraagt je misschien af waarom het tennisnet in het midden lager is. In feite is dat omdat het net druk uitoefent op de palen en deze niet volledig verticaal blijven staan.

Waarom onze netten kopen?

Bij Netsportique zijn we gespecialiseerd in de verkoop van tennismateriaal. De rackets, ronde ballen en netten die we leveren zijn door ons uitgekozen en van onberispelijke kwaliteit.

Netten nodig voor vrijetijds- of wedstrijdtennis? Het juiste product voor elke behoefte.

Onze tennisnetten voldoen aan de officiële normen van de Franse Tennis Federatie en zijn extreem sterk. Je kunt ze jarenlang gebruiken en een getalenteerde speler worden in deze racketsport. In onze online shop vind je alle tennis - en tuinbenodigdheden die je nodig hebt.

Onze experts staan elke dag voor je klaar om je te helpen de juiste keuze te maken. Hier vindt u al het advies dat Netsportique u kan geven bij het kiezen van tennisnetten. Of je nu een sportclub bent of een ouder die zijn kinderen een plezier wil doen, volg dit artikel aandachtig om deze racketsport tot een succes te maken!

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.