image

Herbruikbare cold packs: wat zijn de voordelen?

Apotheek cold packs zijn essentiële paramedische accessoires als je fysiek actief bent. Of je nu voetbal, rugby, handbal, judo, atletiek, tennis of wielrennen speelt, blessures en andere fysieke problemen kunnen zich op elk moment voordoen. Het is dus belangrijk om een ijspack bij je te hebben voor eerste hulp en om spier- of gewrichtspijn te verlichten.

Hoe werkt een herbruikbaar cold pack?

Het principe achter een herbruikbaar cold pack is ongeveer hetzelfde als dat van een ijsblaasje. Dit medische accessoire bevat een gel die kan worden verwarmd of gekoeld, afhankelijk van de behoefte en het soort pijn.

Dit type cold pack is vooral praktisch omdat het wordt geleverd met een stoffen hoes om de huid te beschermen tegen brandwonden. Je kunt het dus zonder risico rechtstreeks op de huid aanbrengen om pijnlijke plekken te verzachten.

Dit koude of warme gelpack is verkrijgbaar in twee verschillende maten: 10 x 10 centimeter voor kleinere delen van het lichaam (pols, enkel, etc.) en 12 x 27 centimeter voor grotere delen (knie, dij, rug, nek, etc.).

Wat zijn de voordelen van instant cold packs?

Instant-ijspakken hebben het voordeel dat ze binnen enkele seconden worden geactiveerd, zonder dat ze eerst in de koelkast moeten worden gelegd. Net als koude bommen zijn ze erg praktisch en kunnen ze gemakkelijk in je EHBO-doos worden gestopt om mee te nemen onderweg, bij sportwedstrijden of wedstrijden.

Instant cold packs zijn voor eenmalig gebruik en kunnen per stuk worden besteld of in verpakkingen van 5, 10 of 50 stuks.

Het cold gel pack is een zeer voordelig accessoire. Je kunt het zo vaak hergebruiken als je wilt. Leg het voor gebruik gewoon in de vriezer of koelkast om pijnlijke plekken te verlichten.

Het gel-ijspak is ook zo ontworpen dat het perfect past rond de te behandelen lichaamsdelen, om gewrichts- en spierpijn te verlichten.

Ijspakkingen: waar worden ze voor gebruikt?

Dankzij hun thermische werking zijn ijspakken effectief bij het behandelen van verschillende soorten trauma en het verlichten van spierspanning na een intensieve inspanning. Het aanbrengen van kou op een pijnlijke plek vermindert ontstekingen aanzienlijk.

Bij veel sporten zijn de knieën gewrichten die zwaar worden belast. In het geval van een verstuiking bijvoorbeeld, moet er onmiddellijk een ijspack op de knie worden gelegd om de pijn te verdoven en de zwelling te verminderen. Hetzelfde geldt na een schok. De kou verlicht onmiddellijk de blessure en vertraagt het ontstaan van oedeem.

IJspakkingen kunnen ook een gunstig effect hebben bij contracturen, krampen of peesontstekingen.

Deze thermische producten zijn onmisbaar bij het beoefenen van een sportactiviteit. Ze bieden essentiële eerste hulp. Cold packs, voor eenmalig gebruik of herbruikbaar, zijn nuttig voor het behandelen van een breed scala aan blessures en het verzachten van pijn.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.