image

Volleybalnet: hoe hoog moet je kiezen?

Het bepalen van de juiste hoogte van het volleybalnet voor je team is om veel redenen belangrijk. Als coach is het weten van de exacte hoogte van volleybalnetten essentieel om aan de spelregels te voldoen en je voor te bereiden op de officials op de wedstrijddag! De voorgeschreven hoogtes van volleybalnetten voor binnen en buiten variëren afhankelijk van de leeftijdsgroep, het geslacht, de vaardigheden en het aantal spelers in je team.

Hier zijn de dingen die je moet weten om ervoor te zorgen dat het volleybalnet dat je installeert de ideale hoogte heeft voor je spelers, of je nu een professioneel, Olympisch, NCAA, high school, college, jeugd- of zaalvolleybalteam coacht.

Hoogte van volleybalnetten voor binnen en buiten

Ongeacht het type team dat je coacht, de officiële voorgeschreven volleybalnethoogte wordt altijd gemeten in het midden van het net, en de zijkanten van het net mogen niet hoger zijn dan ¾ inch van de voorgeschreven hoogte. Hoewel er verschillen zijn tussen de hoogte van mannen- en vrouwenvolleybalnetten, wordt bij gemengde wedstrijden de hoogte van het mannennet gebruikt.

Hoe de hoogte van volleybalnetten meten? 5 stappen

Wanneer je de hoogte van je volleybalnet meet, hou dan rekening met het volgende om er zeker van te zijn dat je geen fout maakt bij het meten:

  1. Meet altijd de hoogte van je net vanaf het midden van het veld met een geschikt meetapparaat (netketting).
  2. Zorg er tijdens het meten voor dat beide uiteinden van je volleybalnet (boven de zijlijnen) zich op dezelfde hoogte bevinden ten opzichte van het volleybalspeeloppervlak.

  3. Overschrijd de officiële hoogte van het volleybalnet nooit met meer dan ¾ inch.

  4. Als je beachvolleybal coacht, vergeet dan niet dat de hoogtemeting van je beachvolleybalnet op zandhoogte moet gebeuren.
  5. Als je buiten volleybal in het gras coacht, vergeet dan niet de hoogte van je volleybalnet te meten vanaf de grond en niet vanaf de bovenkant van de grassprieten.

Hoe kies je een volleybalnet dat bij je talent past?

Nu je weet welke hoogte van het volleybalnet geschikt is voor jouw team, is het kiezen van het juiste reglementaire volleybalnet de volgende stap! Het team van Netsportique is er om je te helpen en kent de normen die gelden voor reglementaire volleybalnetten. Ontdek ons volledige assortiment volleybalnetten. Praat vandaag nog met onze experts, neem contact met ons op en ontvang 10% korting op je aankopen voor clubs, sportverenigingen en scholen.

Ontdek onze andere sporttips.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.