image

Welke voetbal moet je kiezen? Koopgids

Ben je een voetbalclub, een school, een lokale overheid of een particulier die voetballen wil kopen? Voetballen zijn een essentieel accessoire voor het spelen van een van de populairste teamsporten ter wereld. Maar van de grootte van de voetbal tot het type spel, en niet te vergeten de leeftijd en het niveau van de spelers, er zijn verschillende criteria om rekening mee te houden. Ontdek alles wat je moet weten voordat je een voetbal kiest in deze koopgids voor voetballen.

Hoe kies ik een voetbal?

Een bal kiezen op basis van prijs, gewicht en grootte

De grootte en het gewicht van een voetbal zijn de eerste criteria om rekening mee te houden. Eerst en vooral moeten voetballen geschikt zijn voor de leeftijd.

Welke maat voetbal moet ik kiezen?

  • Maat 3 is de kleinste voetbal, met een omtrek tussen 57 en 60 centimeter en een gewicht tot 320 gram. Dit type voetbal is bedoeld voor kinderen onder de 7 jaar.

  • Maat 4 is een tussenmaat, met een bal van 62 tot 66 centimeter en een gewicht tot 395 gram. Deze voetbal is geschikt voor jonge spelers tussen 7 en 13 jaar. Hij zal daarom worden gebruikt in de categorieën U6 tot U13 bij voetbalclubs en op basisscholen en middelbare scholen. Met de Powershot voetbal in maat 4 kunnen kinderen hun favoriete teamsport veilig beoefenen.

  • Voetballen in maat 5 worden gebruikt door tieners vanaf 14 jaar en volwassenen bij officiële voetbalwedstrijden, van regionale wedstrijden tot de wereldbekerfinale. Ze hebben een omtrek van 68 tot 71 centimeter en wegen tot 453 gram. Een officiële bal zoals de Powershot maat 5 competitie- en wedstrijdbal kan dus worden gebruikt op middelbare scholen of voetbalclubs voor spelers van U14 tot senior.

Voetballen voor kinderen of volwassenen

De keuze van de bal hangt direct af van de leeftijd van de voetballers:

  • Kinderen zullen de voorkeur geven aan sportballen in de maten 3 en 4. Ze zullen in alle veiligheid voetbalwedstrijden kunnen spelen zonder het risico te lopen zichzelf te blesseren met ballen die te groot voor hen zijn. Spelers in de dop kunnen de bal passen en scoren in doelen met de juiste maat en jonge keepers kunnen schoten van tegenstanders vangen.

  • Volwassen voetballers gebruiken ballen maat 5, die beter passen bij hun gewicht en lengte. Ze kunnen echter met kleinere ballen spelen in zaalvoetbal- of futsalwedstrijden.

Profvoetbal of amateurvoetbal

De prijs van een professionelevoetbal is uiteraard hoger dan die van een product dat is ontworpen voor amateurspelers. Maar dergelijke producten zijn ook, en vooral, van hogere kwaliteit en duurzamer. Dit is bijvoorbeeld het geval met de Powershot maat 5 competitie- en wedstrijdvoetbal. Deze bal heeft dezelfde eigenschappen als de ballen die worden gebruikt door professionele spelers in Ligue 1 of de Champions League.

Het speeloppervlak is een ander aspect om rekening mee te houden. Op natuurgrasvelden voelen polyurethaan voetballen bijzonder prettig aan en zijn ze perfect waterdicht bij slecht weer. Als je daarentegen op synthetische of gestabiliseerde ondergronden wilt spelen, moet je voor hardere ballen kiezen, zoals de Powershot maat 5 trainingsbal.

Welke bal is het beste voor competitievoetbal?

Officiële voetballen zijn verplicht voor voetbalcompetities. FIFA (Fédération Internationale de Football Association) eist zelfs dat je speelt met ballen die voldoen aan zeer specifieke criteria, of het nu gaat om afmetingen, gewicht, waterabsorptie of drukverlies na het oppompen.

Dankzij de TECHNITOUCH technologie is de Powershot maat 5 competitie- en wedstrijdvoetbal perfect geschikt voor competitievoetbal, van afdelingsniveau tot internationaal niveau. Hij is flexibel en duurzaam en garandeert waterdichtheid en een uitstekende spelkwaliteit.

Voetbal voor club- of thuistraining

Of je nu met een club traint of alleen, een trainingsbal moet stevig en robuust zijn.

De Powershot maat 5 trainingsvoetbal is ontworpen om stoten en vocht te weerstaan, of je nu binnen of buiten speelt. Hij heeft ook een ontwerp dat professionele voetballen waardig is.

Voorbeelden van trainen met een voetbal

Om vooruitgang te boeken en het verschil te maken op het voetbalveld, is het essentieel om de technische basisvaardigheden onder de knie te krijgen:

  • Balcontrole is essentieel als je je wilt onderscheiden van je tegenstanders. Om je balcontrole te verbeteren, moet je keer op keer oefenen, of je nu passes ontvangt van een medespeler of de bal tegen een muur slaat.
  • De bal raken is ook een belangrijk aspect van voetbal, vooral in aanvallende posities. De beste manier om beter te worden is om vanaf verschillende posities op het veld op een keeper te schieten.

Gepersonaliseerd voetbal

De dagen van de eenvoudige zwart-wit voetbal zijn voorbij! Tegenwoordig moet een voetbal niet alleen slijtvast zijn en prettig aanvoelen voor spelers, maar moet hij ook zorgvuldig ontworpen zijn. Als je je wilt onderscheiden van andere voetbalclubs of scholen, kies dan voor een gepersonaliseerde bal! Zo heb je een echt communicatiemiddel met een uniek ontwerp, want je kunt bijvoorbeeld de kleuren kiezen, tekst toevoegen of je logo erop laten drukken.

Waarom kiezen voor het merk Powershot?

Het merk Powershot onderscheidt zich door goedkope voetballen aan te bieden van een kwaliteit die vergelijkbaar is met die van de ballen die gebruikt worden in de grootste nationale en internationale competities. Powershot voetballen onderscheiden zich door hun duurzaamheid en weerstand tegen de natste speelomstandigheden. Net als de Powershot maat 5 competitie- en wedstrijdvoetbal hebben deze producten ook een prachtig design gebaseerd op moderne kleuren.

Een goedkope voetbal kopen

Het merk Powershot maakt het kopen van een voetbal betaalbaar voor iedereen. Of het nu voor trainingen of wedstrijden is, wij bieden voetballen voor kinderen en volwassenen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Om je ballen gemakkelijk op te blazen en te verplaatsen, moet je een luchtpomp en een draagtas niet vergeten. Of je nu een club, een school of een individu bent, je vindt altijd een Powershot voetbal die bij je past. Onze producten kunnen worden gebruikt tijdens trainingen of wedstrijden en voldoen aan de kwaliteitscriteria van de FIFA.

Koop je voetballen nu voor de beste prijs! Profiteer van 10% korting als je een sportclub, een vereniging of een lokale overheid bent. Neem contact op met onze klantenservice.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.