image

Voetbalkooien: wat is het beste model?

Ben je op zoek naar voetbalmateriaal voor het veld van je sportclub of voor in de tuin? Met zoveel modellen op de markt en zoveel criteria om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om de juiste voetbaldoelen voor jouw behoeften te vinden. Dankzij deze speciale voetbal koopgids weet je hoe je het voetbaldoel kiest waar je helemaal tevreden over bent.

Welke maat voetbaldoel moet ik kiezen?

Eerst en vooral moet je weten dat de afmetingen van een voetbaldoel aangepast moeten zijn aan de leeftijd van de spelers. Om ervoor te zorgen dat iedereen plezier heeft en op zijn eigen tempo vooruitgang boekt, zijn kinderdoelen natuurlijk kleiner dan die voor volwassenen. Zorg er dus voor dat je de leeftijd weet van de voetballers die het doel gaan gebruiken voordat je een doel kiest.

Competitievoetbal valt ook onder de regels van de Fédération Internationale (FIFA) en de Fédération Française (FFF). Net als het voetbalveld moeten doelen een bepaalde afmeting hebben, zowel in de breedte als in de hoogte:

  • Om te voldoen aan de norm en gebruikt te worden in een officiële 11-a-side outdoor voetbalwedstrijd, moet een doel 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog zijn.
  • Voor 7-tegen-1 voetbal is de afmeting van het doel kleiner, omdat het veld kleiner is, namelijk 6 meter breed en 2,10 meter hoog.

Deze afmetingen gelden alleen voor buitenspelen. Als je binnen voetbalt, moet je kiezen voor doelen van 3m x 2m.

Als je een kooi zoekt om met je kinderen in de tuin te voetballen, hoef je natuurlijk niet aan normen te voldoen. Je kunt net zo goed een :

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn voetbaldoel?

Je voetbaluitrusting kan uit verschillende onderdelen bestaan. Een stijf materiaal zoals staal wordt bijvoorbeeld veel gebruikt. Het staat bekend om zijn sterkte en biedt waar voor je geld.

Het is echter beter om te kiezen voor een voetbalkooi van aluminium, een lichtgewicht materiaal dat de levensduur van je uitrusting verlengt. Of je je voetbaldoel nu wel of niet wilt vervoeren tussen trainingen of wedstrijden, aluminium is ongetwijfeld de beste keuze.

Voor het organiseren van toernooien tijdens je trainingen of voor persoonlijk gebruik, vind je ook ruimtebesparende kindervoetbaldoelen van PVC of glasvezel.

Welk voetbaldoel moet ik kiezen voor mijn club of gemeente?

Voor professionele voetbalclubs

Of het nu gaat om een voetbal of een doel, professionele clubs hebben uitrusting van hoge kwaliteit nodig voor hun trainingen en officiële wedstrijden. Deze sportuitrusting moet voldoen aan de verschillende normen die worden opgelegd door de federale autoriteiten, wat betreft afmetingen, gewicht en gebruikte materialen.

Voor de uitrusting van het voetbalstadion waar de wedstrijden van het team plaatsvinden, moet een professionele club dus een 11-a-side voetbaldoel in aluminium kopen. Naast de sterkte van de kooi moet er ook rekening worden gehouden met de kwaliteit van het gaas in het net en de palen.

Aan de andere kant kan het voor trainingen de moeite waard zijn om de club uit te rusten met verplaatsbare voetbalkooien. Zo kan de trainer de oefeningen variëren. Afneembare voetbalkooien kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om leuke, dynamische sessies te organiseren op kleine speelvelden en om de keepers goed te gebruiken.

Voor sportverenigingen en lokale overheden

Om hun leden in staat te stellen in optimale omstandigheden te voetballen, hebben sportverenigingen er ook alle belang bij te kiezen voor solide, duurzame uitrusting, zoals dit verplaatsbare 11-a-side voetbaldoel.

Voor je jeugdcategorieën die op een 7-a-side veld spelen:

  • modellen zoals deze aluminium kooi zijn ook een garantie voor prestaties en duurzaamheid.
  • Als je je buitenveld deelt met andere sportclubs, kan het ook de moeite waard zijn om een opvouwbaar voetbaldoel te kiezen dat andere verenigingen niet in de weg zit.

Kindervoetbalkooien en minidoelen

Er zijn verschillende modellen kindervoetbalkooien van 3m x 2m of dit minidoeltje van 1,5 x 1,2 meter om de allerkleinsten kennis te laten maken met het spel. Je vindt hier ook complete voetbaltrainingssets (inclusief kinderkooien, een rebound net, een ladder, kegels en hoepels) of doelen om je voetballers in de dop verder te helpen.

De beste voetbaldoelen voor je tuin

Als je op zoek bent naar een voetbaldoel voor in de tuin om samen met je kinderen te spelen, moet je rekening houden met een aantal criteria. Het eerste criterium is installatiegemak. Het Quickfire voetbaldoel kan bijvoorbeeld in een paar seconden worden geïnstalleerd. Bovendien is het zelf geballast, dus het is bestand tegen schoten op doel.

Je kooi moet ook opvouwbaar zijn, zodat je hem gemakkelijk kunt vervoeren en opbergen. Er zijn verschillende opvouwbare modellen om uit te kiezen en je vindt ze in ons volledige assortiment.

Als de grootte van je veld het toelaat, kun je je tuin natuurlijk uitrusten met een verplaatsbaar of ingegraven futsaldoel.

Nu weet je hoe je het beste een voetbaldoel kunt kiezen. De producten van Netsportique zijn duurzaam en innovatief. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel sportclubs als particulieren en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Profiteer van 10% korting als je een club of lokale overheid bent(info@netsportique.fr).

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.