image

Voetbaldoel voor kinderen: vergelijking en beoordelingen 2021

Voetbaldoeltjes voor kinderen en minivoetbaldoeltjes: zo maak je de juiste keuze

Wil je genieten van de zon en de zomer in je tuin en tegelijkertijd plezier maken? Vooral kleintjes vinden het heerlijk om eindelijk in de tuin, in de speeltuin of op het voetbalveld te kunnen spelen.

Om ervoor te zorgen dat je kleine voetbalfans hun favoriete voetballers kunnen imiteren, heb je niet alleen de juiste kleren en bijpassende voetbalschoenen nodig, maar is een voetbaldoel ook een must-have voor thuis. Maar het moet wel geschikt zijn voor je kinderen, ontworpen op de juiste maat, slijtvast en zo veilig mogelijk. Daarom hebben we deze uitgebreide gids samengesteld om je te helpen het juiste type voetbaldoel te kiezen voor je jonge voetballers.

Waarom kiezen voor een kindervoetbaldoel?

Kinderen spelen graag met een bal. Ze rollen ermee, gooien ermee of schieten ermee in het doel. De mogelijkheden om buiten te voetballen zijn echter erg beperkt. Er is ofwel een gebrek aan ruimte, of gewoon een gebrek aan de juiste uitrusting om de bal te schieten. Een kindervoetbaldoel is hiervoor de perfecte oplossing, omdat de meeste ontworpen zijn om snel, handig en efficiënt te worden gedemonteerd. Bespaar tijd: kies voor een draagbaar minivoetbaldoel en je kunt spelen waar je maar wilt.

Het ideale voetbaldoel voor je kinderen

Er zijn veel verschillende modellen voetbaldoelen voor kinderen. Ze verschillen niet alleen in grootte, maar ook in materiaal en ontwerp. Door deze individualiteit is het mogelijk om precies het voetbaldoel te kopen dat aan jouw eisen en criteria voldoet.

Bekijk ons volledige assortiment Netsportique minidoelen.

Met welke criteria moet ik rekening houden bij het kopen van een kindervoetbaldoel?

Welke maat kindervoetbaldoel?

Omdat je voor kinderen koopt, moet het formaat kleiner zijn dan voor volwassenen. Bovendien, omdat je ze in je tuin of op een voetbalveld kunt installeren, heeft een kleiner formaat altijd de voorkeur.

De juiste maat kiezen op basis van leeftijd en categorie

Minivoetbaldoeltjes zijn er altijd in de juiste maat. Als je op zoek bent naar een minivoetbaldoel voor je jonge kind, dan is deze kleinere, goedkopere optie perfect voor hun leeftijd.

  • Ben je niet zeker van de juiste maat? Wil je een doel dat makkelijk past? Ga dan voor een modulair minivoetbaldoel van POWERSHOT. Het is ideaal voor wedstrijden en trainingen voor spelers in de categorieën U6 tot U9. Als je meerdere leeftijdscategorieën binnen je voetbalclub beheert, kan deze oplossing praktisch zijn.

  • Reis je veel met je voetbaluitrusting? Kies dan voor opvouwbare voetbaldoelen. Ze zijn makkelijker op te bergen en te vervoeren, dus je kunt ze overal mee naartoe nemen.

Afmetingen en afmetingen van doelen: alles wat je moet weten

Zoals hierboven vermeld, is het belangrijkste criterium bij het kiezen van een kindervoetbaldoel de grootte. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je tuin en het aantal kinderen dat deelneemt aan het spel, zijn minidoelen verkrijgbaar in verschillende maten, van de kleinste 90x60 cm, ideaal voor beginners, tot voetbaldoelen van 3 of 4 meter voor oudere kinderen. Natuurlijk moet je rekening houden met de ruimte waarin je ze wilt plaatsen. Te grote voetbalkooien zullen het spel waarschijnlijk onaangenaam maken, net als het aantal kindervoetbaldoelen dat je wilt installeren.

Materiaalkeuze voor een voetbalkooi voor kinderen

Voetbal is een van de populairste buitenspelen ter wereld. Als je kind gepassioneerd is door het spel en zich snel wil ontwikkelen, kun je het beste kiezen voor stevig materiaal dat geschikt is voor hun gebruik en tegelijkertijd optimale veiligheid garandeert.

Klein stalen of aluminium voetbaldoel: wat zijn de verschillen?

  • Heb je een beperkt budget maar wil je toch betrouwbare doelen? Stalen voetbalkooien zijn betaalbaarder maar zwaarder.

  • Je kunt altijd gewicht toevoegen door ze vast te zetten met zandzakken.

Controleer de stevigheid en veiligheid van de materialen die gebruikt worden in deze minidoelen

Het tweede criterium om rekening mee te houden is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Niet alleen zijn kinderen niet per se voorzichtig, maar hun minidoeltje wordt waarschijnlijk ook blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Minidoelen zijn verkrijgbaar in kunststof, staal, aluminium en PVC. Bij de laatste twee materialen heb je echter meer keuze, om een aantal redenen:

  • PVC is sterk en stevig, dus of het nu waait, regent of hagelt, je kunt het zonder problemen buiten laten staan. De kindervoetbaldoelen van PVC zijn gemakkelijk te monteren, te vervoeren en te onderhouden.

Vergelijkende tabel van materialen met hun voor- en/of nadelen

Kindervoetbaldoelen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Bij Netsportique kun je kiezen uit aluminium, PVC of stalen doelen.

Pop-up mini voetbaldoel

Mini pvc voetbaldoelen

Klein aluminium voetbaldoel

Beschrijving

Dit zijn doelen die zelfstandig kunnen worden gebouwd. Ze zijn meestal gemaakt van glasvezelstaven en hebben deuren die bedekt zijn met polyester gaas. Omdat ze zo licht zijn, kunnen ze overal mee naartoe worden genomen, bijvoorbeeld naar het strand of een speelveld.

Dit lage gewicht draagt er echter ook aan bij dat het doel snel omvalt bij een krachtig schot en weer op zijn plaats moet worden gezet. Daarom is het belangrijk dat het pop-up doel in de grond wordt bevestigd met haken of spijkers.

Een kindervoetbaldoel van PVC kan relatief eenvoudig in elkaar te zetten zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is de stabiele pvc-buizen aan elkaar bevestigen. Daarna wordt het nylon net bevestigd aan de bijbehorende paal en wordt de hele barrière aan de grond vastgemaakt met haken of spijkers.

De pvc-kooien wegen slechts ongeveer tien kilo, dus de barrière kan gemakkelijk worden verplaatst. Let er bij het kopen van een kindervoetbaldoel op dat de PVC buizen een bepaalde dikte hebben, zodat ze niet breken onder een zware belasting.

Vergeleken met conventionele pvc-poorten zijn aluminium minidoeltjes aanzienlijk duurder. Ze hebben echter het voordeel dat ze bestand zijn tegen weer en wind zonder beschadigd te raken.

Tegelijkertijd zijn ze extreem stabiel en duurzaam en blijven ze zelfs onder zware belasting op hun plaats. Het grootste nadeel van aluminium doelen is echter dat ze iets duurder zijn in aanschaf, omdat ze verstevigd zijn voor extra stevigheid.

Voordelen (+)

Nadelen

(-)

+ kunnen overal mee naartoe worden genomen, ultralicht

- gebrek aan stevigheid

+ praktisch, lichtgewicht, draagbaar

- stijfheid

+ stevig, bestand tegen de tijd

- zwaarder, duurder

Welk verankeringssysteem voor deze kleine doelen?

Afhankelijk van het type voetbaldoel dat je zoekt, kun je drie soorten verankeringssystemen verwachten.

Voor meer veiligheid en stabiliteit kun je doelen met zelfballast kiezen. Het gewicht zorgt ervoor dat ze niet bewegen, ondanks zware balstoten.

Hoe kies je een kindervoetbaldoel dat aan je behoeften voldoet?

Minivoetbaldoel voor in de tuin of op het voetbalveld

Hoe haal je het meeste uit voetbaltraining? Vinden je kinderen het heerlijk om een balletje te trappen? Ze kunnen thuis trainen, in de tuin of bij officiële wedstrijden.

Tegenwoordig zijn er veel voetbaldoelen voor kinderen. Hier zijn de belangrijkste punten om in gedachten te houden als je overweegt een voetbaldoel voor kinderen te kopen.

Vast of draagbaar minivoetbaldoel?

Kooien voor in de tuin, voor in het park of om overal mee naartoe te nemen, ook op reis? De ideale oplossing is dat ze opvouwbaar en transporteerbaar zijn. Deze doelen zijn heel eenvoudig te installeren, worden meestal per twee verkocht en hebben een zeer lange levensduur. Een ander voordeel van deze doelen is dat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen en vervoerd. Ze zijn gemakkelijk op te bergen. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Controleer of ze voldoen aan de Europese normen om de veiligheid van je kind te garanderen tijdens het spelen op het veld. Om incidenten voor je club te voorkomen, kies je voor robuust materiaal van goede kwaliteit.

Nu weet je hoe je het beste kindervoetbaldoel voor elk doel kunt kiezen. Nu hoef je alleen nog maar je keuze te maken en je jonge spelers te zien opbloeien op het veld bij het beoefenen van hun favoriete sport.

Bekijk onze complete koopgids voor voetbaldoelen.

Bij Netsportique richten we ons op kwaliteit: ons Powershot-assortiment is getest en goedgekeurd door Franck Leboeuf zelf.

Waarom een minivoetbaldoel kopen?

Minivoetbaldoeltjes zijn erg handig omdat ze makkelijk in je tuin op te zetten zijn, of om mee te nemen op vakantie. Door de combinatie van stevigheid en veiligheid zijn ze perfect om je kinderen en hun vriendjes te vergezellen naar onvergetelijke voetbalwedstrijden, of om je jonge spelers te trainen in penalty shoot-outs. Wil je je kind dat van voetbal houdt een plezier doen en ze helpen hun sportieve ambities waar te maken? Verwen ze dan met een kwaliteitsuitrusting van Netsportique. Onze veiligheidsnormen zijn net zo hoog als de kwaliteit die we hechten aan de productie van onze innovatieve producten.

Wat zijn de voordelen van minidoeltjes?

Ze zijn ideaal voor kinderen en bieden ze

  • flexibel gebruik
  • Snel te monteren en te demonteren
  • Kunnen individueel worden gebruikt
  • ideaal om te verplaatsen
  • verkrijgbaar in verschillende maten en innovatieve ontwerpen.

Er zijn andere soorten voetbaldoelen die het verdienen om "draagbaar" genoemd te worden. Bijvoorbeeld kindervoetbaldoelen of kleine trainingsvoetbaldoelen zijn wat je draagbare of transporteerbare doelen zou kunnen noemen. Ze zijn vaak opvouwbaar en kunnen aanzienlijk kleiner zijn dan reguliere voetbaldoelen.

Wat is hun belangrijkste doel? Om voetbalvelden voor jongeren op te zetten of om je precisieschieten te oefenen. Dit soort draagbare voetbaldoelen zijn handig voor het oefenen van precisieschoten of gewoon om thuis of met vrienden plezier te hebben met voetballen.

Waar vind ik de beste voetbaldoelen voor kinderen?

Bij Netsportique bieden we een ruime keuze aan minidoelen gemaakt van kwaliteitsmaterialen die voldoen aan de Europese normen om blessures te voorkomen. Voor alle behoeften en budgetten bieden we een compleet assortiment voetbaldoelen voor zowel kinderen als volwassenen, zodat ze de spanning en sensatie kunnen ervaren die voetbal duizenden kinderen over de hele wereld geeft.

Of het nu voor een penalty shoot-out in de tuin is, of voor een voetbalwedstrijd onderweg tijdens de vakantie, je moet je minivoetbaldoel kiezen op basis van 3 criteria:

  • De oppervlakte van de ruimte waarin je gaat spelen.
  • De grootte van het doel en het aantal doelen, afhankelijk van je ruimte en je behoeften.
  • Het constructiemateriaal (aluminium, plastic, PVC, staal), dat de duurzaamheid bepaalt.

Neem contact met ons op via info@netsportique.fr.

Bekijk onze andere tips voor het kopen vanvoetbaluitrusting.

Profiteer van 15% extra korting op elke aankoop als je een club of lokale overheid bent.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.