image

Welke voetbalkooi moet ik kiezen? Handleiding

Ben je een particulier die een echt voetbalstadion in zijn tuin wil creëren? Vertegenwoordigt u een voetbalclub of gemeente en weet u niet welke voetbalkooi u moet kiezen voor uw velden? In deze gids helpen we je bij het kiezen van de juiste voetbalkooi voor jouw behoeften uit het innovatieve, 100% bestendige assortiment ontwikkeld door professionals van Netsportique.

Hoe kies je de juiste voetbalkooi voor jouw behoeften?

Welke maat voetbalkooi moet ik kiezen?

De afmetingen van een professionele voetbalkooi worden bepaald door de FIFA (Fédération Internationale de Football Association) reglementen. Grote voetbalkooien voor volwassenen of jeugdcompetities (vanaf de U14/U15-categorie in Frankrijk) moeten 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog zijn. Als je club 11-a-side voetbalcompetities of trainingen organiseert, moet je voetbalkooien met deze afmetingen kiezen om aan de huidige Europese normen te voldoen.

Bij Netsportique bieden we een breed assortiment 11-a-side voetbaldoelen tegen de beste prijzen, waaronder :

Natuurlijk hangt de grootte van de doelen voor je voetbalvelden af van de leeftijd van de spelers die ze gaan gebruiken:

  • Voor jonge voetballers bij clubs in de categorieën U10 tot U13 zijn de doelen kleiner en moeten ze 6 meter breed en 2,10 meter hoog zijn, zoals het opvouwbare aluminium model.
  • De kleintjes kunnen de heldendaden van hun favoriete voetbalsterren nabootsen dankzij de minivoetbalkooien.

Wat zijn de beste kooien voor kinderen?

Voetballen voor kinderen vereist de juiste sportuitrusting. Als voetbalclub moeten de breedte en hoogte van je voetbaldoelen passen bij de grootte van je jonge leden. Dit maakt het makkelijker voor hen om doelpunten te maken en voor de keepers om schoten van de tegenstander tegen te houden.

Netsportique biedt een breed assortiment kwaliteitsvoetbaldoelen voor kinderen tegen aantrekkelijke prijzen:

Als je op zoek bent naar een voetbaldoel voor in de tuin, kies dan voor een stevig model:

Met of zonder keeper, je voetballer in de dop kan alleen of met vrienden spelen en veel plezier beleven door zijn voetbal in het net te schoppen.

Kleine voetbaldoelen voor 5-a-side voetbal of futsal

Binnen of buiten, voor zaalvoetbal of futsal, ontdek een breed assortiment voetbaldoelen van 4 x 2 meter en 3 x 2 meter. Deze producten zijn ideaal voor particulieren die een voetbalstadion in hun tuin willen nabouwen, lokale overheden die de speelplaatsen van hun scholen willen uitrusten of particuliere instellingen die gespecialiseerd zijn in zaalvoetbal.

Of ze nu gemaakt zijn van staal of aluminium, verplaatsbaar of in te bouwen zijn, ontworpen voor jouw buiten- of binnenwedstrijden, wij bieden je voetbaldoelen van hoge kwaliteit:

hebben bijvoorbeeld stevige palen en een dwarsbalk om alle balstoten te weerstaan.

Welk materiaal moet je kiezen voor je doel?

Als ze buiten worden geïnstalleerd, in een tuin of op een schoolplein, moeten alle voetbaldoelen slijtvast zijn. Dit geldt vooral voor stalen en aluminium modellen. Deze materialen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, inclusief regen, wind, vorst en sneeuw. Om je 11-a-side voetbalveld uit te rusten met een sportuitrusting die de elementen seizoen na seizoen kan weerstaan, kies je voor een ingegraven stadionvoetbaldoel. Dit product is verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal of aluminium voor een langere levensduur en kan compleet met net en hefsysteem worden geleverd.

Essentiële accessoires om je uitrusting compleet te maken

Verschillende accessoires zijn essentieel voor een effectief gebruik van je metalen of aluminium voetbalkooi, te beginnen met het net. Het net moet gemakkelijk te bevestigen zijn en sterk genoeg om de kracht van de schoten te weerstaan. Om dit te bereiken moet je kiezen voor nylon netten van goede kwaliteit, die ontworpen zijn om voetballen jarenlang tegen te houden.

Op dezelfde manier kun je met een hefsysteem het net op de grond houden tijdens trainingen of wedstrijden, en het gemakkelijk optillen als het tijd is om het voetbalveld te onderhouden. Als je voor een mobiel doel kiest, heb je het volgende nodig :

  • een verankeringssysteem om te voorkomen dat het omvalt.
  • je kunt er ook voor kiezen om een ballastgewicht te gebruiken om te voldoen aan de normen van de federale autoriteiten als het verplaatsbare doel wordt gebruikt in officiële wedstrijden.
  • Wielen voor voetbaldoelen zijn vooral handig als je je uitrusting regelmatig moet verplaatsen, om ruimte te maken voor andere spelers op een multisportveld of om leuke, dynamische trainingssessies te organiseren.

Opvouwbare, transporteerbare of afsluitbare voetbalkooi?

Het gemak waarmee een voetbalkooi kan worden opgezet, opgeslagen en vervoerd is een essentieel keuzecriterium. Voor competitievoetbal is het essentieel om een doel te kiezen dat in de grond verankerd kan worden.

Voor 7-a-side of 8-a-side voetbalvelden zijn er ook opvouwbare modellen. Deze opvouwbare doelen zijn praktisch in de zin dat kinderen er op een half veld mee kunnen oefenen en spelen, voordat ze worden opgeborgen om plaats te maken voor oudere kinderen. We bieden ook een aantal verplaatsbare voetbaldoelen die gemakkelijk te verplaatsen zijn, zowel voor kinderen als voor volwassen voetballers.

Modellen van het merk Powershot, zoals het professionele 11-a-side voetbaldoel of het aluminium 8-a-side voetbaldoel, zijn geschikt voor alle soorten voetbal en verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. Tot slot vind je bij Netsportique opvouwbare minidoeltjes die makkelijk op te bergen zijn in de garage of het clubhuis. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het Powershot aluminium mini voetbaldoel.

Dit innovatieve product kan in enkele seconden worden opgezet en is net zo geschikt voor het trainen van jongeren als voor senioren, of voor particulieren die op zoek zijn naar ruimtebesparend materiaal. Of je nu een voetbalclub bent die op zoek is naar high-performance uitrusting of een particulier die op zoek is naar een duurzaam en praktisch product, bij Netsportique vind je altijd innovatieve sportartikelen tegen aantrekkelijke prijzen. Onze Powershot voetbalkooien zijn getest en goedgekeurd door talloze klanten, voldoen aan de federale normen en geven je volledige tevredenheid.

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.