image

Voetbaluitrusting: aankooptrends in 2021! Ondersteunend onderzoek

Als specialist in voetbaluitrusting sinds 2009 heeft Netsportique een vijftigtal coaches en clubmanagers ondervraagd om hun behoeften op het gebied van online aankopen van uitrusting beter te begrijpen. Het doel van deze aanpak is eenvoudig: ons productaanbod zo aanpassen dat het volledig voldoet aan de verwachtingen van voetbalclubs. Daarom hebben we bijvoorbeeld een ontwerpbureau opgezet dat onze sportuitrusting op maat kan maken op basis van de vraag. Ben jij een club? Profiteer dan van 10% korting op je offerteaanvraag en van onze meertalige, reactieve klantenservice.

Welke voetbaluitrusting is het meest essentieel voor clubs volgens hun aankoopvoorkeuren tijdens een gezondheidscrisis?

Dankzij onze enquête konden we getuigenissen verzamelen van 45 voetbalcoaches. De overgrote meerderheid waren mannen (97,8%). Bijna 70% van hen deelt hun passie voor voetbal al meer dan 3 jaar op het veld.

Uiteraard isvoetbaltrainer zijn voor meer dan 85% van de ondervraagdenniet hun hoofdberoep. 33% van de ondervraagden heeft de leiding over een seniorenteam en meer dan 60% zorgt voor spelers in de jeugdcategorieën (van U7 tot U19).

Kortom, we hebben ons vooral gericht op coaches die al enkele jaren leden van amateurvoetbalclubs coachen. Dit zijn de mensen die het beste in staat zijn om ons te helpen bij het identificeren van de werkelijke behoeften van de mannen en vrouwen die vrijwillig hun tijd spenderen op sportvelden op woensdagmiddagen en in het weekend. We willen zo dicht mogelijk bij de jonge voetballers staan, zodat zij hun dromen kunnen waarmaken door hen materiaal van professionele kwaliteit te bieden tegen prijzen die ze zich kunnen veroorloven.

Toen we hen vroegen welke uitrusting ze het meest nodig hadden, zei 75% instinctief voetballen:

  • zei 75% instinctief voetballen.
  • Op de tweede plaats kwam sportuitrusting om spelers te helpen aan hun coördinatie en behendigheid te werken, zoals tempoladders of snelheidsharnassen.
  • Daarna komen de doelen, een ander essentieel onderdeel van de voetbaluitrusting voor clubs.
  • Kuipen, voetbalnetten en accessoires voor scheidsrechters werden ook genoemd, zij het in mindere mate.

Welke voetbaluitrusting wordt het meest gekocht?

Logischerwijs staan voetballen bovenaan de lijst van meest recentelijk door clubs aangeschafte uitrusting. Deze trend wordt versterkt door de gezondheidsbeperkingen als gevolg van de Covid-19-crisis. Omdat leden van voetbalclubs geen contact hebben tijdens trainingen, geven coaches de voorkeur aan het gebruik van de bal voor technische oefeningen. Het is daarom essentieel om over voldoende voetballen te beschikken.

Ook is er veel vraag naar voetbaluitrusting waarmee spelers hun behendigheid of fysieke conditie op individuele basis kunnen ontwikkelen. Dit is bijvoorbeeld het geval met bekers en ladders. Om leuke trainingen te kunnen geven met respect voor de beperkingen, rusten clubs zich ten slotte ook uit met verplaatsbare voetbaldoelen en minidoeltjes. Met deze voetbaluitrusting kunnen vrijwilligers gevarieerde en effectieve oefeningen opzetten.

Zijn er verschillen tussen de aanschaf van kleine en grote uitrusting?

Of je kleine of grote voetbaluitrusting koopt, hangt af van je behoeften. In het algemeen wordt een groot deel van de voetbaluitrusting die clubleden nodig hebben rechtstreeks door de club geleverd. Dit is vooral het geval voor "zware" uitrusting: doelen, minidoeltjes, netten, enz.

Deze voetbaluitrusting voor de club is essentieel om de leden van de vereniging goede speelomstandigheden te bieden. Hoewel lichte voetbaluitrusting (chasubles, sportnoppen, ballen, fluitjes, tactische kaarten, enz.) in de overgrote meerderheid van de gevallen ook door de club wordt geleverd, kan een coach een specifiek stuk voetbaluitrusting nodig hebben om een training te organiseren of een cursus te volgen. In dit geval kunnen ze rechtstreeks bij een gespecialiseerde fabrikant van uitrusting kopen.

Met welke criteria wordt rekening gehouden bij de aankoop van nieuwe uitrusting?

Clubs en coaches houden natuurlijk rekening met een aantal criteria bij het uitrusten van voetbalvelden. De twee belangrijkste zijn ongetwijfeld de kwaliteit van de producten en hun prijs. Gezien hun beperkte financiële middelen, en zeker in deze moeilijke tijden, is het erg belangrijk voor verenigingen om goedkope, duurzame voetbalaccessoires te hebben. Dit verklaart waarom meer dan 60% van de ondervraagde coaches en managers zegt dat ze hun uitrusting kopen bij fabrikanten van sportartikelen. Door samen te werken met sportuitrustingsspecialisten profiteren clubs van professionele voetbaluitrusting, gedegen advies en klantenservice van hoge kwaliteit.

Waarom een voetbaluitrusting kopen bij Netsportique?

Is je huidige voetbaluitrusting versleten en wil je je uitrusting vernieuwen zodat je spelers goed kunnen presteren op het veld? Neem een voorsprong: kies voor vernieuwing! Op onze gespecialiseerde website voor voetbaluitrusting vind je een reeks innovatieve producten, zowel voor professionals als voor amateurs.

Of je nu een zware uitrusting nodig hebt zoals een professioneel verplaatsbaar 11-a-side voetbaldoel of een stadionvoetbaldoel dat op zijn plaats moet worden verzegeld, of lichtere accessoires zoals een maat 5 wedstrijdvoetbal of een maat 4 voetbal, Netsportique voldoet efficiënt aan je behoeften.

Onze sportuitrusting wordt in ons magazijn getest en goedgekeurd door Frank Lebœuf, winnaar van de Wereldbeker 1998 en het Europees kampioenschap 2000 met het Franse voetbalteam. Daarom zetten we ons in om je kwaliteitsproducten te bieden die lang meegaan.

Als je bij Netsportique een net met zeshoekige mazen, een professionele trainingsset (cups, minihutten, hoepels, tempelladder, enz.) of een touch shelter bestelt, ben je zeker van een investering op lange termijn. Al onze uitrusting voldoet uiteraard aan de Europese normen, zodat je officiële wedstrijden kunt organiseren in optimale veiligheidsomstandigheden.

We blijven beschikbaar voor speciale verzoeken: info@netsportique.fr

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.