image

Kindervoetbaldoel in je tuin

Schiet je graag op doel of ben je een keeper die alle schoten van de tegenstander tegenhoudt? Ben je een coach die het zat is om je voetballers naast het doel te zien schieten? Je hebt een goed presterend voetbaldoel nodig voor een goede voetbaltraining, in de tuin of op het veld van de club. Hier helpen we je om er een te maken of te kiezen.



Hoe maak je een voetbaldoel?



Staal, aluminium, PVC of hout: het materiaal hangt af van hoe je de balken aan elkaar bevestigt. Terwijl de aluminium optie het meest wordt aanbevolen voor buitengebruik vanwege het weer, lijkt de PVC-optie het makkelijkst in elkaar te zetten en hoef je alleen maar een paar tutorials te volgen. Als je goed bent in doe-het-zelven en de juiste uitrusting hebt, zul je geen grote problemen hebben.

Hoe ontwerp je een voetbaldoel?



Twee palen en een lat zijn alles wat je nodig hebt om een voetbaldoel te maken, zolang de constructie de juiste hoeken respecteert. Je hebt dan een net nodig om aan de staanders te bevestigen. De afmetingen worden aangepast aan het profiel van de spelers:

  • Als de kinderen jonger zijn dan 8 jaar, kies dan voor kleinere afmetingen van 3 tot 4 m x 1,5. Voor kinderen onder 12 jaar is 6 m x 2,1 m voldoende.
  • Voor oudere kinderen is de maximale afmeting 7,32 m x 2,44 m.


Soms zijn het de beperkingen van je land of de ruimte die je beschikbaar hebt die de grootte bepalen. Een kleine kooi kan ook een voordeel zijn om de nauwkeurigheid te verbeteren.



Waar kan ik een voetbaldoel kopen?



Het is makkelijk om het voetbaldoel te vinden dat bij je past, of het nu vast, verwijderbaar, opvouwbaar of inklapbaar is, in staal, PVC of aluminium. De afmetingen en het materiaal hangen af van hoe je het wilt gebruiken. Je zult zeker vinden wat je zoekt met onze kwaliteitsvoetbaldoelen, die 100% veilig en eenvoudig te installeren zijn in je tuin of op je voetbalveld. Het is een goed idee om niet voor de goedkoopste optie te gaan, want de kwaliteit van het materiaal dat je kiest zorgt ervoor dat het doel lang meegaat. Prijzen variëren bijvoorbeeld van €30 tot €150 voor verwijderbare doelen.

Ontdek hier hoe je het juiste kindervoetbaldoel of minidoeltje kiest.

Hoe bevestig je een voetbaldoel?



De bevestiging hangt af van het gekozen materiaal. Een verwijderbaar doel hoeft niet aan de grond bevestigd te worden, terwijl een vast doel stevig bevestigd moet worden door beton in het veld te gieten, of eenvoudiger door voetbaldoelbevestigingen te gebruiken voor verplaatsbare modellen.

Hoe zet je een voetbaldoel in elkaar?



Het hangt allemaal af van het materiaal: een stalen, pvc of aluminium kooi is niet gemakkelijk te demonteren, dus je kunt hem het beste zo laten staan op het veld, in een hoek van de tuin of op zijn gebruikelijke vaste plek. Als het een opklapbaar doel is, haal je het gewoon uit de hoes en krijgt het zijn oorspronkelijke vorm terug.



Overtuigd van het idee om een voetbalgoal binnen handbereik te hebben? Ontdek op deze site een aantal ongebruikelijke ideeën voor het creëren van een sportveld. Nu kun je voetballen, of het nu 11 tegen 11, 5 tegen 5, 2 tegen 2 of 1 tegen 1 is. Zolang er een doel is, ongeacht de grootte, is elke wedstrijd mogelijk!

Onze blogcategorieën

Welkom! We gebruiken cookies om uw bezoekervaring te verbeteren, u gepersonaliseerde inhoud en reclame aan te bieden, onze producten en diensten te verbeteren en ons publiek te meten. Met uw toestemming geven we toestemming voor het gebruik van cookies van onze partners.